Lekváros Beton

belterjeknek.

Lápi tájm

Mocsarunk kora :

Count Up Timer 2.0 (Updated Version)

Van ilyen:

kép címe

Idézhető idézet


"ÉS IGEN, ISMÉT ÍROK, MEGINT MINDENKI ELHALLGAT!
HA ENNYIRE ZAVAROK, MI A FASZÉRT NEM LEHET MONDANI?"

Friss topikok

  • leonov: elolvastam es kb ugyanolyan kaban es ures tekintettel nezek mint negyven evvel ezelott (2017.06.13. 16:54) Hétfő esti szösz
  • Sárosi Béla: Bazmeg, kukacoltam. Picsábamán. (2014.05.25. 16:31) Már egy éve nem posztolt senki
  • nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus: @Egyedi nicket kell megadnod: nem, te valaki vagy közülünk nem jár erre senki , csak néha (2013.03.16. 22:59) Még élünk :)
  • nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus: @Egyedi nicket kell megadnod: azt sosem értettem én sem mire jó majd beleolvasok a blogodba , az... (2013.03.16. 11:54) Loptamposzt
  • getva: Vanília 2012.10.26. 13:00:01 hát te meg ki a faszom vagy? (2013.01.01. 12:06) Itt az ősz, muskátliról, és egyéb virágokról

Rovatok

Hétfő esti szösz

2016.10.10. 20:50 BlueMan

NEM EMEL FÖL

Nem emel föl már senki sem,
belenehezültem a sárba.
Fogadj fiadnak, Istenem,
hogy ne legyek kegyetlen árva.

Fogj össze, formáló alak,
s amire kényszerítnek engem,
hogy valljalak, tagadjalak,
segíts meg mindkét szükségemben.
Tudod, szivem mily kisgyerek -
ne viszonozd a tagadásom;
ne vakítsd meg a lelkemet,
néha engedd, hogy mennybe lásson.

Kinek mindegy volt már a kín,
hisz gondjaid magamra vettem,
az árnyékvilág árkain
most már te őrködj énfelettem.

Intsd meg mind, kiket szeretek,
hogy legyenek jobb szívvel hozzám.
Vizsgáld meg az én ügyemet,
mielőtt magam feláldoznám.

 

(József Attila)

5 komment

Már egy éve nem posztolt senki

2013.04.27. 02:02 Kiddy (dugnám nikki sixx-et!)

És bár csak március harmadika, hajnal két óra van, én megteszem, mert miért ne. (=ez egy időzített poszt)

Kérdezhetnétek, mi keresnivalóm van itt. Hát, semmi, mint tudjuk, de mivel még mindig admin vagyok, helyet adok féktelen trollkodási vágyamnak és írok, piszkolok, maszatolok, posztolok. Ide. Most. Én.

Sok év után pár órája felnéztem a chat.hu-ra, meglepdődve vettem tudomásul, hogy a 2006-ban regisztrált, utoljára kb. 2010-ben használt accountom még mindig él. Hát meg is találtak néhányan. Az egyik közülük (aki nem akart webcamszexet) csak annyit kérdezett köszönés után, hogy minek örülök, minek örülnék, és hogy mit szeretek. Az elsőre azt válaszoltam, hogy a reszelt sajtot. A másodikra azt, hogy egy óriási, gombás, paprikás, brokkolis, csirkehúsos, paradicsomos pizzának, sok hagymával és fokhagymával. A harmadikra pedig egy idézetet küldtem neki.

Ezt.

"- Te semmit se szeretsz, akármi történik.
Ezzel csak még jobban lehervasztott.
- Dehogynem. De igen. Hát persze hogy szeretek. Ne mondj ilyet. Mi a fenének mondasz ilyeneket?
- Mert így van. Egyik iskolát se szereted. Millió dolog van, amit nem szeretsz. Egyáltalán nem.
- De igen. Ebben tévedsz, ebben éppen hogy tévedsz! Mi a fenének kell ilyeneket mondanod? - Öregem, állatian lehervasztott.
- Mert nem. Mondj csak egyet.
- Egyet? Egyet, amit szeretek? Jó.
A baj az volt, hogy nem tudtam koncentrálni. Néha nehéz koncentrálni.
- Egy dolog, amit nagyon szeretek, úgy érted?
Nem felelt. Hülye pózban kuporgott az ágy másik szélén, vagy ezer kilométerre tőlem.
- Na, mi lesz? Felelj már! Egy dolgot, amit nagyon szeretek, vagy csak amit szeretek?
- Amit nagyon szeretsz.
- Na jó - mondtam. A baj csak az volt, hogy nem bírtam koncentrálni. Folyton csak a két apáca jutott az eszembe, akik pénztgyűjtenek az ütött-kopott szalmakosárba. Különösen a szemüveges, a fémkerettel. És egy fiú, akit Elkton Hillsben ismertem. Volt ott egy fiú, James Castle, aki semmi pénzért nem volt hajlandó visszavonni, amit Phil Stabile-ról, arról a beképzelt srácról mondott. James  Castle  beképzelt  alaknak  nevezte,  és  Stabile  egyik  piszok  haverja   visszamondta. Erre  Stabile  vagy  ha t  másik piszok  csibésszel  lement James Castle szobájába, bezárták az ajtót, és rá akarták kényszeríteni, hogy vonja vissza, de nem vonta. Erre rámásztak. Else akarom mondani, mit csináltak, rém undorító, de azzal együtt nem vonta vissza az a James Castle. És ha láttad volna! Kis, vékony tag volt, olyan vékony csuklókkal, mint a ceruza. Végül is nem vonta vissza, hanem kiugrott az ablakon. Én a zuhanyozóban voltam, és hallottam, mikor nagyot puffant a földön. Azt gondoltam, valami kiesett az ablakon, rádió vagy íróasztal, vagy mit tudom én, mi, denem egy srác vagy ilyesmi. Aztán hallottam, hogy rohannak a folyosón, le a lépcsőn. Gyorsan felvettem a fürdőköpenyem, és lerohantam én is. Ott feküdt a kőlépcsőn, halott volt, minden tele volt a vérével és a fogaival. Senki se ment a közelébe. Az a magas nyakú pulóver volt rajta, amit én adtam neki kölcsön. És akik a szobában kínozták!  Azokat kicsapták, még le se ültették.
Csak ez jutott az eszembe. A két apáca, akiket a reggelinél láttam, és James Castle, akit Elkton Hillsben ismertem. A különös ebben az, hogy James Castle-t alig ismertem, ha az igazat tudni akarod. Nagyon hallgatag fiú volt. Matematikát együtt hallgattunk, de ő amásik szélen ült, és szinte soha nem felelt, vagy ment a táblához, vagy ilyesmi. Vannak, akik alig felelnek, vagy alig mennek a táblához. Azt hiszem, az volt az egyetlen beszélgetésünk, amikor kölcsönkérte a magas nyakú pulcsimat. Majd elájultam a meglepetéstől.Emlékszem, mostam a fogam a mosdóban, mikor szólt. Mondta, hogy jön az unokabátyja, és elviszi autózni, meg minden. Azt se tudtam,hogy ismeri a magas nyakú pulcsimat. Csak annyit tudtam róla, hogy a neve előttem van a névsorban. Cabel R., Cabel W., Castle,Caulfield... még most is emlékszem. Ha tudni akarod az igazat, alig akartam odaadni. Csak azért, mert nem ismertem jól.
- Mi? - mondtam Phoebének. Valamit mondott, de nem hallottam.
- Egyet se tudsz kigondolni.
- De. Tudok. Igen. Tudok.
- Hát akkor rajta!
- Szeretem Allie-t. És szeretem azt is, amit most csinálok. Itt ülni veled és beszélgetni, meg gondolkodni bizonyos dolgokon, meg...
- Allie meghalt. Mindig ezt mondod. Ha valaki meghalt, meg minden, és az égben van, akkor az...
- Tudom, hogy halott! Azt hiszed, nem tudom? Azért még szerethetem, nem? Csak azért, mert valaki halott, az ember azért mégszeretheti, az istenért! Különösen, ha ezerszer rendesebb, mint akármelyik élő.
Phoebe nem szólt semmit. Ha semmi nem jut az eszébe, akkor nem szól egy árva szót se.
- Egyébként most ezt szeretem. Úgy értem, pontosan ezt. Itt ülni veled, és dumálni meg hülyéskedni...
- Ez semmi!
- Ez csak igazán valami! Miért semmi? Az emberek sose hiszik, hogy valami igazán valami."

Emberünk erre egy jó ideig nem szólt semmit. Aztán annyit írt: köszönöm, ez most nagyon jólesett. Majd elköszönt és kilépett.

Nagyon remélem, nem lett öngyilkos.

Megyek most már, mert kezdek nagyon álmos lenni.

Jó volt veletek!

8 komment

Még élünk :)

2013.03.16. 04:28 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

Nem vesztünk el, nem szűntünk meg, csak jó ideje elhurcolkodtunk máshova , új idők , új szelek .

A rossz hír  rídonliknak annyira belterjesek lettünk, hogy a posztok kommentek nem láthatóak , olvasgathatóak mint volt régen .

Szóval ott , de soha ne mond , hogy soha, még itt is lehet bármikor bármi :)


facebookLike.jpg

 

6 komment

Címkék: költözés facebook belterj láp

egy klasszikus, és egy újabb

2012.04.27. 20:15 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

 

 

 

47 komment

Címkék: zenemuzsika eurythmics gotye napihetihavi

most kedvenc

2012.03.11. 14:01 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

17 komment

Címkék: zenemuzsika tom napi vwaits

NapiHetiHaviÉvi zenemuzsika

2012.02.24. 12:36 Kiddy (dugnám nikki sixx-et!)

Olyan dugnám-zene. Itt a tavasz, a jó idő, hát hajrá mindenkinek.

 

10 komment

napihetihavi zenemuzsika, csak, hogy már lapozzunk

2012.01.20. 01:35 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

42 komment

Címkék: zenemuzsika

BUÉK 2012

2012.01.01. 00:00 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

most pozitivnak kell lenni, ugye?
akkor felejtsük el, hogy ez ilyen volt, és merjünk nagyot álmodni

11 komment

Címkék: buék

boldog karácsonyt mindenki:)

2011.12.24. 00:00 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

Huszonnegyedike, kénefa, ráérmég, nemérrá, majdholnap, elválok, veszekfát, azjólesz, hogynézmárki, jakérem, akkorazt, mennyilesz, ennyitegyfáért, legyenöt, legyenötfél, legyenhat, jóleszazelső.

 

Megyünknagyihoz, nemakarok, jönjézuska, minimaxkell, nagyimesél, minimaxkell, mosthagydabba, hozdamackót, eléghárom, csókilonka, köszönjszépen, ilonkáéknakis, mér'nemköszöntél, nembajhabüdös, szálljbe, szálljki, ittanagyi, minimaxkell, hozjézuska.

 

Hozdfelafát, holatalp, teraktadel, neménraktam, deteraktad, ottszok'lenni, deottnincs, merteraktadel, utlálomakarácsonyt, elválok, megvanatalp, ugyeteraktadel, eltörtbazdmeg, menjteszkóba, félnégybazdmeg.

 

Holafűrész, szomszédnál, holaflex, szomszédnál, holaszomszéd, zalában, kurvaanyját, aztlátogatja, picsábafával, kellafa, utlálomakarácsonyt, faragomkéssel, deneazzal, deazéles, kenyérvágó, eszünkzsemlét, hozzáltapaszt, úristen, azmégvárhat, bentvannézdmeg, ferde, ésmost, jobbradől, ésmost, mégmindig, ésmost, derondafa, anyád, anyámathagyjukki, teddleakést.

 

Holadíszek, fentiszekrény, nincsottsemmi, másikszekrény, égőjó, tavalyvettem, nemégbazdmeg, pótizzó, azsemég, picsábaégővel, kellazégő, kontaktosvagymi, tedleakést, leszgyertya, leégaház, nemkellfűteni, szaloncukor, ötkilóvan, fasznakannyi, gyereknekkell, gömbdísz, szalmadísz, alufóliábandió, csengettyű, nincsencsúcsdísz, húzdráangyalt, fenyőttojik.

 

 Csomagoljál, tökpazarlás, akkorfőzzél, főzökpacalt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, csomagolok, holacellux, papíroknál, holapapír, díszeknél, nincskarácsonyos, nebaszki, vanboldogszülinapot, nebaszki, ráíromjézuska.

 

Gyertekenni, minimaxkell, gyertekenni, mindjárt, gyertekenni, mindjárt, éntöbbetsemmitnemcsináloknektek, nemszeretemahalat, pedigfinom, minimaxkell, nemjönjézuska, szeretemahalat, elsóztad, mosthagydabba.

 

Teddfellemezt, minimaxkell, szentestenem, kiskarácsony, nagykarácsony, pásztorok, namitkaptál, nemlegó, nesirjál, legókell, fakocka, le-he-góó-kell, apaisezzel, nemeztkértem, nincsnemez, mondtamlegót, kurvadrága, neagyerekelőtt, nehisztizzél, feldőltafa, kurvaélet, égazégő, mondtamkontaktos, deszépnyakkendő, úgysehordod, akkorisszép, jóalánc, nemkellettvolna, pénznemszámít, ésalegó, kapszanyádtól, nesírjprücsök, szeretlek, énistéged.

 

Holnapanyádéknál, utálomakarácsonyt.

(nem)
:)

 

16 komment

Címkék: karácsony

irta és költötte Senki Sem Semmirekellő verse

2011.12.22. 00:06 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

 

Baszd már meg a karácsonyfát és a boldog karácsonyt!
Békés-boldog üzenettel tele van a padlásom!
Mért kell már ilyenkor folyton békés-boldog levelet
küldeni a mindenkinek? Nyomnám ki a szemedet!
Nálam is szarabb rímköltők fércművei halmokban
tömik tele postaládám. Hagyd el ezt a szart gyorsan!
Víg ünnepre készülődünk, Csingilingi száncsengő.
Magnéziumos napalmmal átitatott őserdő,
az amit én rád gyújtanék, szívem szerint kedvesem.
Míg te a kis jézusosat énekeled kedvesen.
Nem vagy barát, nem szeretlek! Ne küldj nekem levelet!
Mert ha alkalmam adódik, kitépem a szívedet!
Feltolom a nemzet fáját, talpig a fenekedbe.
Karácsonyi címlistádról a nevemet vegyed le!
Mindemellett legyél boldog, egészséges, ügyes, szép!
De ha még egy üzit küldesz, nyilvánosan téplek szét!
Nem haragszom, ne érts félre, ideges se nem vagyok,
Csak már unom, azt sok szart amit tőletek kapok.
Közléskényszerben szenvedel, vagy csak puszta unalom,
figyelemre vágysz, vagy másért. Nekem mindegy, leszarom!
Írjál másnak, akárkinek, mindegy mit, csak nekem ne!
Vagy ha mégis akkor ne kérd, hogy a nagykést tegyem le.
Remélem, ezt már felfogtad, s nem kell tovább ragoznom
és a véres himbálózó tetemedre rávarrnom!

utólagos engedelmeddel az utókor számára, ne vesszen már el:)

éés persze nagyon boldog szülinapot:DD

 

14 komment

Címkék: sem vers senki semmirekellő

napihetihavi zenemuzsika

2011.12.15. 23:21 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

beleszerelmesedtem

5 komment

Címkék: napimuzsika

két versből csak egy dal

2011.12.04. 15:45 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

mek.niif.hu/00500/00588/html/vers0302.htm#37
mek.niif.hu/00500/00588/html/vers0501.htm#13

ez meg volt már, de igaz
belterjnek.blog.hu/2011/09/15/almok_utan
mek.niif.hu/00500/00588/html/vers0102.htm#52
és ahova soha nem jutok már el

26 komment

Címkék: vers dal ady

napi/heti? zenemuzsika

2011.11.17. 13:17 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

143 komment

Címkék: zenemuzsika napi

Napi kultúra :)

2011.11.03. 18:36 BlueMan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

35 komment

Címkék: vers művészet

ma

2011.11.01. 08:40 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

Ady Endre

Halottak napján 

Halottja van mindannyiunknak,
Hisz percről-percre temetünk,
Vesztett remény mindenik percünk
És gyászmenet az életünk.
Sírhantolunk, gyászolunk mindig,
Temetkező szolgák vagyunk!
-- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma gyásznap van, ma sírhatunk!

Annyi nyomor, annyi szenny, vétek
Undorít meg e sárgolyón...
Hulló levélt hányszor feledtet
A megváltó, a gyilkos ón!...
Óh, hányszor kell a sírra néznünk,
Hogy vigasztaljuk önmagunk --
-- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma ünnep van, ma sírhatunk!...

1899 november 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 komment

Címkék: napja halottak

Vasárnap esti bölcsészmiaszösz

2011.10.23. 18:00 A*n*g*y*i /

Szabó Lőrinc: Nem nyúlok hozzád, csak nézem, hogy alszol
(részlet)

Igazad van... Nem vonzó rettegésben
és ideglázban nagy a szerelem,
hanem mikor oly ősi nyugalommal
ölelkezünk, hogy még észre se vesszük
s máris egymásban alszunk -: igen, így
süllyedünk vissza istenbe, csak így
s ilyenkor mély szerelmünk, mint a föld
és egyszerű, mint a halál s az élet,
melyeknek öntudatlan kezei
kötötték s majd feloldják köldökünket.

Nem nyúlok hozzád, csak nézem,hogy alszol.

112 komment

Címkék: bölcsészmiaszösz

vááárjuk, nagyon:))

2011.10.16. 19:30 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

addig is:)

                                          

 

 

61 komment

a zöreg linkolta , viszont megérdemel egy posztot :)

2011.10.15. 12:18 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

9 komment

Címkék: oroszok

Loptamposzt

2011.10.12. 01:10 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

ezt látnotok kell, döbbenet :)
ezek gyerekek, vagymik?:)

34 komment

Címkék: videó loptam

Vasárnap esti bölcsészmiaszösz

2011.10.09. 18:00 A*n*g*y*i /

Hűvös arany szél lobog,
leülnek a vándorok.
Kamra mélyén egér rág,
aranylik fenn a faág.
Minden aranysárga itt,
csapzott sárga zászlait
eldobni még nem meri,
hát lengeti a tengeri.

/Radnóti Miklós: Október/

51 komment

Címkék: bölcsészmiaszösz

kaptamzenemuzsika, csütörtökre pont jó lesz :)

2011.10.06. 00:06 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

62 komment

Címkék: zenemuzsika

Vasárnap esti bölcsészmiaszösz

2011.10.02. 18:00 A*n*g*y*i /

Radnóti Miklós: Vénasszonyok nyara
                     (Esti mosolygás)

Farkával csöndesen mozog
tóban a hal s aludni kész,
orrát iszapba dugja és
napjának multán mosolyog;

totyog vidámka sorban ott
tizenhárom kicsi kacsa,
s arany farán viszi haza
billegve a mai napot.

Sötétül lassan a piros
s ami soká maradt fehér,
az is már látod, feketéll,
mint e verstől a papiros.

224 komment

nem tudok lekattani róla zenemuzsika poszt

2011.09.30. 21:46 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

na, még egy:)

16 komment

Címkék: zenemuzsika napi vad fruttik

Vasárnap esti bölcsészmiaszösz

2011.09.25. 18:00 A*n*g*y*i /

 

Nádasdy Ádám: Ars poetica

A vattacukorárus, az csinál ilyet:
a hurkapálcáját a teljesen üres,
kissé ütődött, forgó üstbe tartja,
és vár. Remél. Összeszorul mindene,
hogy sikerüljön az, ami szokott.
A pálca végén egyszercsak megtapad
egy szál a semmiből, tágrameredt
szemmel nézik a gyerekek, aztán még egy,
el lehet kezdeni forgatni finoman,
jön már a többi szál, helyet keres,
hogy hol tapadhatna a már meglevőkhöz –
kicsit lazít a vattacukros ember,
dúdol egy keveset, lábat vált, fölnéz,
egyre nagyobb a gombolyag, ő dönti el,
most már, hogy mit akar, hogy hosszúkásat,
vagy lapos-széleset; a gyerekek
arcán elömlik a vigyor, megszületett
a semmiből az édes, fagyott levegő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem mindig van ez így: néha csak áll,
koncentrálva, a vattacukros ember,
nyújtja a hurkapálcát az edénybe,
tuszkolja is kicsit, remegteti,
de semmi. Zörögve szalad az üst,
a horpadásain meg-megcsillan
a fény. A gyerekek egymásra néznek,
ő meg csak rágja a bajuszát.

 

 

 

291 komment

Címkék: bölcsészmiaszösz

napibaba:)

2011.09.22. 11:07 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

azt hiszem volt már, meg régi is, de nem szar:)

387 komment

Címkék: baba napi

Vasárnap esti bölcsészmiaszösz

2011.09.18. 18:00 A*n*g*y*i /

A VÉGZET

Valahol a Nagy Magyar Alföldnek egy kicsike tanyáján éldegélt egy család, apa, anya és két gyerek, mind pogácsakedvelők. Ha a mamának volt rá ideje, s kedvében akart járni övéinek, sütött nekik egy nagy tepsi pogácsát.

Egyszer azonban liszt helyett mérges rovarirtószert gyúrt a tésztába. Ízre nem volt rosszabb, így hát jól bepogácsáztak, s reggelre meghaltak mind a négyen, az apa, az anya, a gyerekek.

Negyednap eltemették őket, s aztán összejött a rokonság, meg a közeli és távolabbi szomszédok, ahogy az már illik, halotti torra. Homoki bort ittak, s hozzá a maradék pogácsát majszolgatták. El is patkoltak mind, ahányan voltak.

A mentősöknek - az orvosnak, a két hordágyvivőnek meg a sofőrnek - már nem akadt dolguk. Csak fejcsóválva körüljárták azt a sok halottat, s mielőtt visszaindultak volna, megettek néhány pogácsát, ittak rá egy kis bort.

Kivéve a sofőrt. Bort nem ihatott, mert vezetnie kellett, a pogácsát pedig nem szerette. De ami még ott maradt a tepsiben, azt újságpapírba csomagolva letette az ülése mellé, hogy kárba ne vesszen. Jó lesz az még, gondolta, valakinek.

És most viszi!

/Örkény István/

291 komment

Címkék: bölcsészmiaszösz

Álmok után

2011.09.15. 07:00 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

Gyermek vagyok. Temetőben
Tarka szárnyú pillangókat kergetek,
Átrohanok könnyű szívvel
Sok besüppedt, elfelejtett sír felett.

Gyermek vagyok. Megfürösztöm
A ragyogó napsugárban lelkemet,
Nem látom a hervasztó őszt,
Csak a fényes, napsugáros életet.

Gyermek vagyok, kinek lelkén
Minden napfény, minden sugár átragyog,
Eltemetek, elfelejtek
Minden sebet, minden régi bánatot.

Gyermek-szívvel elfelejtem,
Hogy csalóka, ámító az őszi fény
S hogy engem megcsalt eddig
Minden álom, minden tündöklő remény.

Gyermek vagyok: temetőben
Tarka szárnyú pillangókat kergetek
S álmaimnak temetőjén
Csalogató álmok után sietek...

Ady Endre

 

370 komment

Vasárnap esti bölcsészmiaszösz

2011.09.11. 18:00 A*n*g*y*i /

 

Varró Dániel: Unalmas őszi vers az únalomról

Egyszer kábé este hatkor, hűs, borongós őszi nap volt,
vert avart sodort a nyirkos, őszi szél az útakon,
ültem elmerengve hosszan, s látom ám, hogy bent a koszban hosszú árnyak szárnya moccan fönt az egyik bútoron,
fölkavart por, hollóforma ronda, súlyos únalom,
 s rémisztő volt? hú nagyon!
 
„Bocs, de nincs időm momentán – mondtam perceim rohantán – régi költők régi kincsét szórom órák óta már
aprópénzre felcserélve ócska rímek perselyébe –
verset írok elsejére, hagyj merengnem, te madár,
fázom úgyis, félek úgyis, félek attól, ami vár.”
 „S szólt a holló: Marimar.”

Megborzongtam este hatkor, tényleg ez vár engem akkor?
Jaj, miféle szörnyü átok károg át e hangsoron?
S elbutulva bár a bútól, mely kedélyem érte útol,
csak kilestem, mégse bútor az, min űl az únalom,
fenn a tévén, ott ül, ott ül (mondjuk nincs is Pallaszom),
 s hízik ott a Dallaszon.

Én, személy szerint egészen kedvelem, ha annyi részen
át megy egy külföldi, marha sorozat, bevallhatom,
Baywatchon nôttem fel, aztán meg a Mért éppen Alaszkán,
tényleg nem lehet panasz rám, addig el nem alhatom,
míg nem láttam egyet egy nap, mondom, van rá hajlamom,
 meg kellett hát hajlanom.

És azóta, mit tagadjam, leckét, verset abbahagytam,
örökösen este hat van, nyirkos, ôszi szél eseng,
s hollómmal megosztva széket nézem a sok hülyeséget,
melyek mind, akár az élet, hol halózunk tévesen,
hol a fájó közhelyeknek nincs se hossza, vége sem,
 s unjuk egymást rémesen.

Hát, a versnek vége itt most, unni tetszett szinte biztos,
untam én már írni is, csak bóbiskoltam dallamán,
rezgett, mint a málnalekvár, bús elődöm Allan Edgár,
félek, nem dicsérne meg már ennyi rossz rím hallatán,
búslakodna Allan Edgár ennyi rossz rím hallatán,
 nézze el, ha hall talán.

425 komment

Címkék: bölcsészmiaszösz

ott fent semmi sem egyszerű a zűrben:)

2011.09.09. 00:35 nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus

funny gifs

ki tudja mi folyik éppen mikor Brigi integetni szokott:)

45 komment

Vasárnap esti bölcsészmiaszösz

2011.09.04. 18:00 A*n*g*y*i /

JANIKOVSZKY ÉVA: MÁR ISKOLÁS VAGYOK
 

(részlet)

Érdekes, de amióta iskolába járok, a felnőtteket egyetlen dolog érdekli. Mindenki megkérdezi tőlem:
- Aztán szeretsz-e iskolába járni?
Én először azt válaszoltam, hogy nem tudom.
Akinek ezt válaszoltam, az összecsapta a kezét és egészen odavolt. Hogy miért nem szeretek iskolába járni? Talán nem szeretem a tanító nénit? Pedig nem azt mondtam, hogy nem szeretek iskolába járni, csak azt, hogy nem tudom. Mert ez az igazság.
Van, amikor szeretek iskolába járni, és van, amikor nem.
Amikor reggel kijövök a kapun és végigmegyek az utcán az iskolatáskával, és mindenki látja rajtam, hogy én már iskolás vagyok, akkor szeretek iskolába járni.
Amikor Klári néni olyat kérdez, amire senki sem tud felelni, csak én, akkor szeretek iskolába járni.
Amikor Panni néni engem kér meg, hogy énekeljem el a többieknek a Bújj, bújj zöldág-ot, akkor szeretek iskolába járni.
Ha én hajítom legmesszebbre a kislabdát, és a Magdi néni azt mondja, ejha!, akkor szeretek iskolába járni.
És akkor is jó, amikor a folyosón találkozunk az Attilával, akivel sajnos nem egy osztályba járunk, és ilyenkor odakiabálunk egymásnak, hogy szia kifli, szia bödön, és ezen csak mi ketten nevetünk, mert a többiek nem értik, akkor is jó iskolába járni.
Persze Pöszke, ha itt volna, értené, mert az óvodában nekem a kifli volt a jelem, az Attiláé meg a bögre, de ő mindig összetévesztette a bödönnel.
És akkor is szeretek iskolába járni, mikor a Klári néni felemeli a füzetemet és megmutatja többieknek, hogy nézzétek, így kell ezt ügyesen megcsinálni!
Szóval sokszor szeretek iskolába járni, de van, amikor nem szeretek.

213 komment

Címkék: bölcsészmiaszösz